Rūkykla "SmokeHouse V"

169,99 €

Prekė pristatoma per 1-2 d.d. su Venipak LT

SH5
Rūkykla "SmokeHouse V" skirta mėsos, žuvies rūkinimui. Dėl komplektacijoje esančių dviejų vamzdžių galite rūkinti karštu tiek šaltu dūmu. Karštam rūkinimui naudokite vieną vamzdį, o jei šaltuoju sujunkite abu vamzdžius. Rūkykla pagaminta iš pušies ir karščiui atsparaus metalo (2,2mm). Rūkyklos išorė impregnuota lauko sąlygoms. Rūkyklos kūrenimui naudokite lapuočių medieną.
Bendras rūkyklos aukštis 140 cm, ilgis 160 cm
Rūkinimo kamera (pušis): 50x50x80 cm
Kūrenimo kamera: 25x20x20
Karšto ir šalto rūkinimo vamzdžiai: 2x40 cm
Nerūdijančio plieno kabliai rūkinimui 6 vnt.
Termometras
Rūkykla nėra sodybos dekoro detalė, dėl smulkių medienos įbrėžimų pretenzijų nepriimame. Dėl kokybės klausimų kreiptis info@impakas.lt arba tel. +370 67199357

Pristatymas

Atsiimsiu Kaune Partizanų g. 83E, I-V 10-17val. Pigiausiai
Pirmadienį, Kovo 27 d. nemokamai!
DPD pristatymas Lietuvoje Patogiausiai
Antradienį, Kovo 28 d. 9.99 €
DPD Delivery to LATVIA
Antradienį, Kovo 28 d. 20.00 €

Rūkyklos tipas lemia patiekalo gamybos sudėtingumą ir skonį. Rūkyklos skiriasi tuo, kad joms reikia skirtingų pakurų. Rūkant mėsą tokiose rūkyklose reikia retkarčiais papildyti pakurų atsargas.
Trumpai apie pakuras: naudojamos vien lapuočių medienos malkos, skiedros, pjuvenos. Venkite nedžiovintos medienos, nes šioje esantis kreozotas gali sugadinti maisto skonį. Dėl tos pačios priežasties geriau naudoti dumples, o ne uždegamąjį skystį. Geriausiai pakuros smilksta sumaišius iš anksto sudrėkintas ir sausas malkas santykiu 1:2.
 
Alksnių malkos tinka žuvų barbekiu (ypač lašišoms). Tai pigi, lengvai gaunama mediena. Obelų ir vyšnių medienos dūmai yra šiek tiek saldūs – tinka kumpiui rūkyti. Rūkant paukštieną šios pakuros maišomas su kita mediena. Klevų mediena geriausiai tinka paukštienai ir kumpiui rūkyti. Ąžuolas – geriausios pakuros ruošiant barbekiu, nes suteikia patiekalui tvirtą, kartu malonų ir įvairų dūmo skonį.
 
Trumpai apie temperatūrą. 150 laipsnių temperatūra priimtina tik nedidelėje katilo formos rūkykloje rūkant kiaulieną ar kumpį. Šiuo atveju ji bus daugiau iškepusi, o ne rūkyta. Įgiję patirties, bandykite mėsą rūkyti maždaug 100 laipsnių ar žemesnėje temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje rūkoma paukštiena bei žuvys. Barbekiu tobulumo viršūnė – 70–60 laipsnių temperatūroje 20 valandų ruošta kiauliena, aviena ar paukštiena.

Parašyti savo atsiliepimą

Parašyti savo atsiliepimą

Susijusios prekės

Anksčiau žiūrėtos prekės